perjantai 4. elokuuta 2017

Leva livet

Kökarissa edelleen kaikki hyvin. Elinalla oli jo eilen viimeinen työpäivä, tänään lopettaa Enna. Minä ja Matilta sitkeimpinä jatketaan vielä kolmisen viikkoa. Kaupan aukioloajat lyhenevät, mutta listojen mukaan kun tämän päivän vapaasta palaan työmaalle, on seuraavan kolmen viikon aikana tasan kaksi vapaapäivää. Täytyy harkita tarkkaan, miten vapaansa käyttää. Toki työpäivät seilaavat aina kolmesta tunnista kahdeksan tunnin päiviin, mutta pelkästään saaren toiselle puolelle lähtemisessä on aina oma vaivansa. Vähän ehkä jopa harmittaa, kun tuntuu, että koko kesä on mennyt töissä. Toisaalta kun katsoo taaksepäin, on ehditty tehdä vaikka ja mitä.


Saaristoteatteri eli käytännössä kiertävä kesäteatteri vieraili myös Kökarissa ja käytiin Lauran kanssa katsomassa esitys. Koska kielenä oli ruotsi, missasin varmasti monta hyvää vitsiä, mutta esiintyjät puhuivat niin selkeästi, että pääpointti tuli hyvin selville. Kertonee sekin kai itsessään jo jotain, jos narkoleptikon saa pysymään hereillä parin tunnin ruotsin kielisessä teatteriesityksessä.


Minä olen itsekseni käynyt vapaapäivinä tutkimassa saarta. Tyttöjen kanssa ehdittiin parin hellepäivän aikana loikoilla rantakallioilla ottamassa aurinkoa ja uimassa. Näin ensimmäistä kertaa elämässäni luonnossa elävän käärmeen. Eräänä päivänä lähdin myös extempore vuokranantajan tyttären perheen kanssa veneellä päiväksi heidän saareensa ja toisena päivänä poimin pihalta marjoja ja kahvittelin vuokranantajamme kanssa. Ingrid on aivan ihana iäkäs rouva, jolla riittää virtaa varmaan enemmän kuin minulla noin keskimäärin. Hän puhuu kuitenkin varmasti vaikeinta ruotsia, mitä koskaan olen kuullut ja siksi olinkin ylpeä itsestäni, kun ymmärsin edes jotain keskusteluistamme. Kai tässä jotain kehitystä on pakko tapahtua. Äsken puhuin pankissa vahingossa sujuvasti ruotsia. Tiedän nykyään myös, mikä on kesäkurpitsa ja munakoiso ruotsiksi.


Kotona kuunnellaan Lauran kanssa aina musiikkia ja Spotifyn mainostaessa koko ajan WKND- festareita Helsingissä, päätimme pitää omat WKND-Hellsö yhdistetyt festarit kaiuttimen kautta ja grillibileet yhdessä kaupan porukan kanssa ikäänkuin viimeisinä yhteisinä illanistujaisina. Saimme sponsorointina nimettömältä lahjoittajalta syötävät ja juotavat grillaamista varten. Lisäksi kesän ajan olemme keränneet "nakkikassaan" rahaa ja saimme sillä kustannettua itsellemme saunavuokran. Merivesi oli niin lämmintä, etten moneen vuoteen muista uineeni yhtä paljon!


Kuten sanottu Kökarissa kaikki hyvin. Vähän alkaa kolkuttelemaan jo koti-ikävä ja minun kohdallani ajatus omasta sängystä tuntuu oikein kutkuttavalta. Vielä on kuitenkin kesää jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti