torstai 13. elokuuta 2015

Onko jokapäivä pakko saada jotain tehtyä?

Viime lauantaina päättyi kesätyöt eli mä olen nyt virallisesti lomalla!
Lisäksi vietettyäni kesän vanhempien luona työn merkeissä, pääsin eilen muuttamaan taas omaan kotiin. ♥

Pitkä hiljaisuus täällä blogin puolella johtuu rankasta loppurutistuksesta töissä ja siitä mitä tapahtuu, kun vapautuu stressistä. Silloin nimittäin iskee ihan vastustamaton väsymys. Niin kova väsymys, että se ei poistu ihan yksillä päiväunilla, vaan vaaditaan useammat. Mieluiten putkeen. Ja monen päivän ajan. 

Monelle loma tuntuu olevan sitä aikaa, kun laaditaan listaa siitä, mitä rästihommia pitää saada tehdyksi kun kerrankin on aikaa. Lopulta lomalta palataan yhtä väsyneenä kuin sinne lähdettiin. Nykyään me ihmiset tunnumme kokevamme itsemme jotenkin tärkeämmiksi kiireisenä ja on vaikeaa elää ilman aikatauluja. Pitääkö nykyään siis potea huonoa omaatuntoa, jos lomalla ei saakkaan aikaiseksi mitään? Minä en nimittäin aio tehdä mitään, mitä ei ole pakko, sillä itselleni loma ensisijaisesti tarkoittaa lepoa, stressin nollaamista ja akkujen lataamista siinä olemattomassa määrin kuin ne latautuvat. Kaivan päivittäin aikaa pienelle hengähtämiselle - vapaaehtoisesti tai ilman -, mutta lomalla tuntuu hyvältä tehdä se ihan luvallisesti. Loma tarkoittaa minulle myös sitä aikaa, kun työnnän huonosti toimivat lääkkeet sivuun ja annan näin myös kropalle lomaa. 

Oma lomani on tähän mennessä koostunut auringonotosta, marjojen poimimisesta, hyvästä ruoasta ja nukkumisesta. Seuraavan puolentoista viikon ajalle olen asettanut tavoitteekseni saada laitatettua muutaman hyllyn seinään. Muuten aion kuluttaa lomani nauttien elämästä ja huomaten niitä pieniä onnen lähteitä, joita ei kiireessä muista panna merkille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti