sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Praha


Juna kulkee taas ja matka jatkuu Prahasta Wieniin. Praha kohteli hyvin ja oli oikein kaunis kaupunki eli juurikin sellainen kuin odotinkin. Yksi päivä saatiin kulumaan ihan vaan ulkoillessa ja kierrellessä nähtävyyksiä. Olen lukenut parin päivän sisällä karttaa enemmän kuin koko kouluaikana suunnistuksessa. Aloitettiin Prahan linnasta aamulla ja jatkettiin John Lennonin seinän ja Kaarlen sillan kautta vanhaan kaupunkiin ja keskustaan.  Alun perin oltiin varattu liian vähän aikaa Prahan tutkimiseen ja napattiin vielä yksi yö, jotta saadaan vapautettua toinen kokonainen päivä ihan vaan shoppailua varten. Bongattiin jo kulttuuripäivänä monta ihanaa kauppaa pääkadun varrelta.


Kävipähän kuitenkin niin, että kulttuuripäivänä päätettiin illalla lähteä keskustaan syömään ja taksimatkalla jututettiin kuskia – onneksi. Seuraava päivä sattui olemaan paikallisten itsenäisyyspäivä eli pyhä ja yleistäen kaikki liikkeet oli kiinni. Sinne meni shoppailu. Päätettiin sitten spontaanisti lähteä tutkimaan yöelämää ja kierreltiin vähän ympäriinsä. Käytiin irlantilaisessa pubissa kuuntelemassa musiikkia, vesipiippubaarissa juomassa viiniä ja päädyttiin lopulta johonkin yökerhoon, jossa oli ihan kamala DJ. Oppimisen arvoista oli se, että sisällä tupakointi on täällä ihan ok eli hajuvedestä varsinkin baarissa ei ole mitään hyötyä.


Seuraavana päivänä pidettiin ymmärrettävästi lepopäivä, mikä tuli jo ihan tarpeeseen minulle. En ole moneen päivään taas päässyt rauhassa ottamaan päiväunia ja muutenkin levon määrä on ollut paljon normaalia pienempi ja aktiivisuus ihan huipussa. Illalla navigoitiin ravintolaan ja matkalla takaisin kierreltiin turisteille tarkoitettuja tuliaiskauppoja. Ei ostettu kannabisvodkaa tai itsemurha-absinttia itselle tai kenellekään muullekaan tuliaisena. Muutenhan tuliaisten määrä on koko ajan sopivassa kasvussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti