perjantai 15. tammikuuta 2016

Southampton

"Teillä tulee olemaan paljon tehtävää. Pidetään kuitenkin hauskaa ja juodaan kaljaa, niin että tekeminen ei tunnu enää työskentelyltä."

Ensimmäinen opiskelupäivä Southamptonissa ohi. Pikkuhiljaa alkaa omakin puhuminen sujua, eikä kuunteleminenkaan vaadi niin järkyttävää keskittymistä eli ehkäpä viikon päästä voin jo sanoa kommunikoivani oikein sujuvasti englanniksi. Sanotaan, että suurimman osan puhutusta ymmärrän ja se vähä mikä menee ohi kuittaantuu kauniisti vain hymyilemällä. Vaikka varmasti ajoittain näytänkin enemmän tai vähemmän vähä-älyiseltä, yritän kuitenkin näyttää onnelliselta sellaiselta.

Uutta ja imetyttävää reiluun vuorokauteen on kuitenkin mahtunut valavasti. Autoliikenne kulkee ihan nurinkurisesti ja liikennevalot pysyvät vihreinä keskimäärin kolme sekuntia. Sisätiloissa on melkein kylmempi kuin ulkona, viime yön nukuin pipo päässä kun en päässyt yhteisymmärrykseen lämmityslaitteiston kanssa. Ja kuka oikeasti syö papuja aamupalaksi?

Olen vasta täällä ollessani myös huomannut miten suomalainen oikeasti olen. Toisin kuin muut, olen muiden suomalaisten kanssa aina vähän etuajassa sovituissa tapaamisissa. Jonotan nätisti enkä etuile. Odotan, että ne liikennevalot syttyvät vihreiksi, vaikka paikalliset kulkevat punaisia päin. Lisäksi ruokaillessa väännettävä small talk ei vaan suju rauhassa ruokailevalta suomalaiselta, mutta siltikin tänäaamuna ehdittiin pohtia syvällisesti muumien tarinaa ja henkilöiden merkityksiä. Ihmetystä kuitenkin jo eilen aiheutti alkoholimieltymykset. "You're from Finland, you should drink beer?"

Eilen jouduin jopa huumorin kohteeksi, kun minulta kysyttiin onko Suomessa oikeasti jääkarhuja. "No, we have Santa and Selänne."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti